Despre noi

Teritoriul GAL-ului Someş Transilvan este format din 14 comune acoperind o suprafaţă de 1048 km2. Populaţia totală este de 43 141 locuitori cu o densitate pe întreaga suprafaţă de 41,15 loc/km². Cele 14 comune ale teritoriului cuprind un număr de 84 sate .Teritoriul GAL-ului Someş Transilvan este identificat în Regiunea de Nord-Vest, în judeţul Cluj, în partea estică a municipiului Cluj-Napoca şi cuprinde partea nord-estică a acestuia la interferenţa a două mari unităţi de relief: Podişul Someşan, în vest şi Câmpia Transilvania, în est, fiind traversat de la sud la nord de râul Someşul Mic.

HARTA TERITORIULUI jud.Cluj/jud.Salaj


HARTA TERITORIULUI SOMES TRANSILVAN

ACCESUL IN TERITORIU:

Accesul între satele teritoriului şi municipiul Cluj-Napoca, respectiv Zalău este favorizat de o importantă reţea de căi de comunicaţie, care însumează 170.3 km drumuri comunale şi 232.4 km drumuri judeţene pe teritoriu.

Teritoriul este traversat în jumătatea sa sudică, pe direcţia generală est - vest, de magistrala feroviară 300 Bucureşti - Cluj-Napoca - Oradea - Episcopia Bihor şi de linia ferată 401 Cluj-Napoca - Dej, cu deschideri spre Baia Mare şi Topliţa.

Cea mai apropiată comună de aeroportul internațional Cluj-Napoca, Apahida este la 6 km distanță, iar cea mai îndepărtată de acesta, din Judeţul Cluj, Bobâlna se afla la o distanță de 60 de km, iar din judeţul Sălaj, comuna Gîrbou la o distanta de 75 de km de acesta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu